Här hittar du all köprelaterad information.
Innehåll:
Allmänt
Betalning
Frakt
Ångerrätt & returer
Garanti
Personuppgifter & cookies
Vi strävar efter att göra köpupplevelsen snabb och säker för dig som kund. Beställningar behandlas i den ordning de nått vårt system, vanligtvis inom 2 dagar.
Beställningen är hos dig inom 2-6 dagar, total tid. Varierar beroende på arbetsbelastning.
Kontakta oss gärna om det är något som är oklart i samband med din order.

Vid ett ånger-, retur- eller garantiärende ska kunden alltid kontakta oss innan varan returneras.

LagervarorAllmänt

Huvuddelen av våra varor skickas med fraktbolag. Är det artiklar som är ömtåliga eller mycket skrymmande ser vi helst att ni besöker oss för avhämtning, alternativt avtalar med oss för en leverans.
Vid retur och ej uthämtade försändelser utgår en administrationsavgift på 10% av den totala ordersumman, minimidebitering 40 kr inkl. moms.

Beställaren måste vara minst 18 år eller ha målsmans tillstånd innan köpet kan genomföras. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Billigadatorer.se lider ekonomisk skada polisanmäles.

All utrustning levereras normalt utan originaltillbehör, manual och mjukvarumedium. Vilka tillbehör som följer med avgörs av vad vi har att tillgå och specifika bestämmelser.

Friskrivning
Billigadatorer.se förbehåller sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i Billigadatorer.ses sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. I de flesta fall används tillverkarens produktbilder.

Hittar du något på webbplatsen som ser konstigt eller felaktigt ut, hör gärna av dig till oss så att vi kan granska och åtgärda så snabbt som möjligt.

DOA, fraktskador m.m.
När du som kund mottagit en leverans från oss bör du genast kontrollera att allt är helt och fungerande enligt specifikation. Om fel upptäcks så behöver det anmälas till oss inom rimlig tid efter mottagen försändelse. Detta gäller även skador på ytteremballage. Fel som anmäls sent kommer att behöva bedömas för att avgöra om det är garantiärende.

Om lagerstatusen "I lager, för avhämtning"
Detta betyder att varan finns i vårt lager för att köpas och hämtas på plats. Detta är normalt stora och utympliga objekt. Betalningsmetod bestäms i förhand eller på plats. Kontakta oss gärna i förväg om du är intresserad av ett objekt som har denna status. I vissa fall kan frakt ordnas ändå, antingen genom utkörning i närområdet eller på pall.Betalningssätt

Betalningar behandlas av Klarna, som i huvudsak erbjuder följande metoder:

• Direkt (rekommenderat)
• Swish
Faktura
Kort
Banköverföring
Delbetalning (fast eller konto)

För frågor om betalningar, vänligen kontakta Klarna.På plats i butiken

Här kan du hämta beställningar, se en del av vårt sortiment och lämna in serviceärenden.
Det går att betala digitalt och företag kan faktureras.

Observera, för beställningar lagda i webbutiken men som ska hämtas på plats: Invänta bekräftelse från oss innan besöket.

Garantivillkoren på denna sida gäller även vid köp på plats i butiken.

Aktuella öppettider hittas på nästa sida, "Om oss"


Frakt

Billigadatorer.se har, genom avtal med DHL, möjlighet att leverera till hela Sverige. Dock kan tunga och utympliga varor kosta mycket att skicka. I vissa fall kan vi köra ut inom närområdet (10 mil radie). Om vi har vägarna förbi kan vi
efter överenskommelse även leverera på andra platser.

Vi erbjuder kostnadsfri frakt för beställningar där ordervädet överstiger 2999kr och totalvikten är max 20kg.
Ordinarie frakt för alla typer av datorer, servrar, skärmar, skrivare och liknande produkter. För kringutrustning och mindre tillbehör kan vi erbjuda mindre paket till DHL servicepoint alternativt Postnord varubrev (max 2kg). Angivna priser är inklusive moms.

För vikter högre än 20kg kan vi erbjuda frakt genom DHL Paket, men vid 25kg eller mer rekommenderar vi halvpall, pall eller stycke.

Vi kontaktar beställaren för mer information gällande aktuell fraktkostnad och kostnaden justeras efter behov.

Angiven leveranstid är från den tidpunkt där fraktbolaget tar emot sändningen. Sändningar hämtas från oss varje dag från måndag till torsdag. Total leveranstid är normalt 2-6 dagar. Efter större helger kan det ta längre tid.

Observera: Om du inte vill ha SMS-avisering tillkommer en successivt ökande kostnad.

Avhämtning

Har du valt att beställa med avhämtning så meddelar vi dig när allt finns redo att hämtas. Om vi inte får någon respons och/eller varorna ej hämtas upp inom 14 dagar, så annulleras ordern och köpesumman krediteras.

På grund av varierande arbetsbelastning kan vi inte i förtid ge någon exakt tidpunkt. Önskar du hämta upp beställningen på en viss dag, meddela oss innan, så kan vi göra en uppskattning utifrån rådande omständigheter.

Avhämtning sker normalt på vårt lager i Storå, under ordinarie öppettider.Ångerrätt


14 dagars ångerrätt gäller i enlighet med lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL)

Ångerrätten gäller enligt nämnda lag endast om varan kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall denna kontakta Billigadatorer.se innan något returneras. Returfrakten skall ske med företagspaket, bekostas normalt av konsumenten.

Ångrat köp kan i vissa fall medges även om kriterierna inte uppfylls. Köparen står för samtliga extravaganser. Återbetalning motsvarar då normalt 50-80% av produktens värde.
Observera att ångerrätten ej gäller för företag.

Ångerfristen börjar gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan.
Om du vill nyttja ångerrätten; anmäl detta inom 14 dagar!

När konsumenten meddelat sin önskan om ångrat köp ska varan skickas tillbaka inom 14 dagar.

Återbetalning av ångrade köp skall vara utfört inom 30 dagar från den dag då vi mottagit produkten.


Returförsändelser

När du returnerar produkten via fraktbolag sänder du som företagspaket och står själv för returkostnaden. Spar inlämningsbevis/kvitto. Tänk på att du som avsändare ansvarar för att försändelsen når fram. Vid ett godkänt garantiärende betalar vi tillbaka fraktkostnaden i efterhand.

Tänk på att produkt ska returneras i oförändrat skick. Vi vill att den, om möjligt, förpackas i originalemballage med tillhörande emballagebal, sidoemballage med eventuella tillbehör och dess eget emballage. Beställningens ordernummer bör också medsändas, i eller utanpå försändelsen. Stora och utympliga sändningar kräver ofta emellertid underemballage.

Mindre varor levereras ofta med ytteremballage som skyddar original/produktförpackning. Vid retur bör då detta ytteremballage, specialemballage eller likvärdigt emballage användas.


Observera!
Returer skall skickas direkt till adressen nedan, ej via ombud.
Paket som skickas via ombud kommer automatiskt returneras på avsändarens bekostnad.

Afzelius Informationsteknik AB
Industrivägen 10
71176, StoråGaranti

12 månaders funktionsgaranti för begagnade datorer
(samt ev. kringutrustning som ingick vid köp)
6 månaders funktionsgaranti för övrig begagnad elektronik

I vissa fall finns fabriksgaranti, om det är aktuellt så kommer köparen informeras om detta.
I specialfall kan enstaka produkter säljas i befintligt skick, utan garantier.

Datorhårdvara bör givetvis hålla under en längre tid efter köpet. Funktionsgarantin garanterar att hårdvaran ska fungera som avsett, under hela garantitiden. Garantitiden börjar gälla från det datum kunden tar emot produkterna i beställningen. Undantag från ovan gäller de produkter som har en ålder på 10 år eller mer.

Gällande batterier i bärbara datorer och liknande enheter:

Vid det datum som köparen mottagit produkten garanterar vi att batteritiden är minst 1 timme vid normal användning². I de flesta fall räcker det längre än så, men tiden varierar efter batteriets ålder och skick. Undantag gäller de produkter som har en ålder på 10 år eller mer, där lämnar vi ingen garanti på batteri, om vi inte tydligt klargjort att produkten levereras med ett utbytt batteri.


Garantin gäller:

endast hårdvara
skador och fel som kan ha funnits vid köp, men ej upptäckts förrän efter leverans
fel som uppkommer senare, som kan relateras till hårdvaran

Garantin gäller ej:

fel i operativsystem som ej är relevant till felande hårdvara
enstaka pixelfel på skärmar

missljud och haverier som orsakats av
olyckor eller oaktsam användning
• minnesfel som uppkommer efter att minnen flyttats eller bytts

• fel på komponenter som användaren själv har installerat eller bytt ut

• fel som uppkommit i samband med att användaren själv har bytt ut andra komponenter
• handhavandefel så som kabelbrott och övriga fysiska skador som uppkommit efter leverans


Upptäcks skador på produkter eller ytteremballage så ska detta anmälas till oss inom rimlig tid, gärna inom två arbetsdagar.

Om kunden själv gjort reparationsförsök eller annan åverkan så gäller ej garantin.

Det är alltid upp till säljaren att bedöma om det handlar om ett garantiärende eller ej.

Väljer kunden att lämna in en dator där garantin ej gäller så kommer ärendet att behandlas som ett vanligt serviceärende och följer därefter ordinarie prislista.

Vid ett garantiärende ska kunden alltid kontakta oss innan en vara returneras
Anledningen måste fastställas på förhand och ärendet tilldelas ett unikt nummer.

Dessa garantivillkor gäller både vid köp över nätet och på plats.Vid felande produkt som täcks av garanti:

I första hand eftersträvar vi att reparera en felande produkt, men om vi bedömer att detta är ej rimligt eller ej möjligt så skickar vi ersättande produkt. Detta sker dock först efter att vi mottagit den felande produkten och gjort våran egen felbedömning.

Om en reparation uppskattas ta en längre tid så kan vi erbjuda ersättningsprodukt under reparationstiden, detta är något som bedöms från fall till fall. Kan även appliceras på serviceärenden.

Om varken reparation eller likvärdig ersättning kan genomföras så betalas köpesumman tillbaka till beställaren.

Om lagrad data

Garantin täcker ej förlust av data i samband med felande hårdvara. Det är kundens ansvar att hålla med uppdaterade backupkopior. Vi gör vårt yttersta för att återställa data men det är inte alltid möjligt.


Behandling av personuppgifter

När du handlar på billigadatorer.se uppger du information som namn, adress, e-postadress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Se vår integritetspolicy här.


Hur använder vi cookies?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbsida meddelas om cookies används. När du besöker vår webbsida sparas cookies på din dator. Dessa cookies är för att hålla reda på ditt besök på webbsidan och anpassa sidan efter dina val. 

Se hela vår cookiepolicy här.

Vi använder även tjänster från tredje parter vilka i vissa fall använder cookies. Bland annat samarbetar vi med Google för att förbättra vår marknadsföring. 

Om du inte vill att dina besök på vår webbsida ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare genom att följa denna länk.


Läs mer på Post- och Telestyrelsens hemsida

² Förhållanden där processorn har en genomsnittlig belastning på 10-25%.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi använder cookies för att sidan ska fungera snabbare och smidigare för dig som kund.
Läs mer om vår cookieanvändning här.